Birres passadesWip Wip Wipa!

07/05/2021by Oscar Zanon0
https://www.lestupenda.com/wp-content/uploads/2021/05/cervesa-artesana-lestupenda-el-bretol-wip-wip-wipa6.png

Una IPA amb Bruxellensis i blat? La nostra Wipa!

Qué era la Brètol Wip, Wip, Wipa?

Comencem una sèrie d’articles que tenen com a finalitat explicar les nostres experiències pasades a través d’aquelles cerveses que hem produït i que, ara mateix no comercalitzem.

Devem molt a aquestes cerveses; són el que ha donat experiència a l’Estupenda. Creiem que és just retre homenatge a aquestes ampolles que ens han acompanyat en la nostra evolució i explicar-vos quina era la idea que les va convertir en una realitat.

Molts dels nostres colegues ens insisteixen que hauríem de ressuscitar-ne alguna, tothom té la seva preferida, mai se sap, potser ens animem a revisitar-les. 

Comencem amb una cervesa molt especial per a nosaltres, la Wip, Wip, WIPA! Us deixo amb la descripció que en feia en Anton, crec que és força il·lustrativa.

Una IPA de blat? Una IPA Belga? Una Witbier que ha pres esteroides? Doncs una mica de totes i una mica de ninguna: maltes belgues i angleses, llúpols americans, anglesos i belgues, aroma a fruita tropical, a plàtan i a uns llevats belgues molt pajarus: els Bruxellensis Trois… Aish els Bruxellensis!… I es que un es pot passar la vida fent bretolades pel barri que l’ha vist creixer pensant que es fill del Josep Maria i de cop descobrir que en realitat es fill d’en Joan Josep. No passa sovint, però passa, i es precisament el que li va passar als nostres amics Bruxellensis: d’un dia per l’altre els hi van fer un test de paternitat sense avisar i de cop van deixar de ser uns salvatges per convertir-se en germans de sang de tots els llevats domesticats. “Noticia! Noticia! Ja podem acollir aquests ex-bàrbars als nostres obradors sense por a que conquereixin fins l’últim racó! Si?? Si, no es conya!! Ah! Doncs va, cridem de felicitat: WIP WIP… WIPA!!”

cervesa artesana l'estupenda el bretol wip wip wipa 3
cervesa artesana l'estupenda el bretol wip wip wipa 2
cervesa artesana l'estupenda el bretol wip wip wipa 1

Realment la descripció deixa poc per afegir! Comentar-vos que, apart de que segurament l’Anton amb aquesta descripció demostra que la Wipa era, apart d’una bona cervesa, una gran font d’inspiració, també era una de les cerveses que ara estaría a l’extrem del que normalment produïm, fixeu-vos en el nostre gràfic ABV vs. IBU que us vàrem explicar al nostre article Està relacionada la amargor d’una cervesa i el seu grau alcohòlic?:

https://www.lestupenda.com/wp-content/uploads/2021/05/cervesa-artesana-lestupenda-el-bretol-wip-wip-wipa-4.png

Com podeu veure, té lleugerament més d’alcohol (7%) que la nostra última creació, la Black Sour Funky (6,5%) i té una amargor de 50 IBU. La Wipa era, sense ser una cervesa extrema, un germà bastant brètol a la família estupenda. No obstant, no és una cervesa que es pugui considerar extrema ni tan sols és la més alcohólica que hem fet (ho veureu en breu amb un nou article).

Aquesta es sense dubte una de les meves cerveses preferides entre les que hem produït. El tractament dels llevats Bruxellensis la fa una cervesa complexa de produir, per això la vam deixar de fer i no tenim clar que la puguem tornar a fer, però mai se sap!

Vas prendre la wipa? Deixa’ns un comentari i explica-ho! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *