Què és la Cervesa Artesana?Perquè fer i què és una Cervesa Artesana Ecològica?

05/04/2021by Oscar Zanon0
https://www.lestupenda.com/wp-content/uploads/2021/02/PXL_20210128_113825617.PORTRAIT-01-scaled-e1617648201938.jpeg

Portem des del 2009 treballant en eco, mirant de produïr cervesa de qualitat i de proximitat, en aquesta entrada miraré d’explicar què ens va portar a fer-ho així i de pas explicar de forma ràpida que és una Cervesa Artesana Ecològica.

El primer que ens mou és el nostre amor pel producte, la cervesa.

 

Com segurament ja sabeu, la cervesa es un producte creat bàsicament per quatre ingredients, aigua, maltes, llevats i llúpols sotmesos a un procés de cocció i a fermentació alcohòlica.

La cervesa més consumida al món és la cervesa que anomenem industrial, principalment les basades en procés lager tipus Pils. Tot i que hi ha moltes altres receptes industrials i moltes qualitats diferents, la nostra curiositat ens va portar a explorar el món de la cervesa artesana.

 

A nivell general, es defineix com a cervesa artesana aquella cervesa realitzada sense procés de pasteurització ni clarificat, causant un producte “viu” que evoluciona a l’ampolla i segueix el procés tradicional de producció en contraposició a la cervesa industrial, fabricada en grans volums, obtenint un producte estabilitzat mitjançant pasteurització i amb conservants que permet unes condicions d’emmagatzematge molt més favorables.

 

Quan comencem a entrar en aquest món ens adonem de la riquesa que té el producte. De forma similar al vi, la cervesa es sensible, evoluciona i té un univers de varietats segons el tipus de maltes, llúpols i la forma en la que es fa la fermentació. En el moment de descoberta, al 2009, l’Estupenda neix amb tres idees clares:

 

      • L’Estupenda serà una Cervesa Artesana fàcil de beure.
      • L’Estupenda serà una Cervesa Artesana que mai deixarà d’explorar noves receptes i tipus de cervesa.
      • L’Estupenda serà una Cervesa Artesana que plantejarà sempre minimitzar el seu impacte en el medi ambient, serà una Cervesa Artesana Ecològica.

 

 

Per a que una cervesa, artesanal o industrial pugui ser ecològica aquesta haurà de certificar que el llúpol i la malta amb els que es fa la cervesa provinguin d’un productor ecològic. També s’haurà de garantir en la producció que no hi ha contacte ni possible contaminació entre productes ecològic i productes no ecològics i s’haurà de legalitzar i formalitzar el producte com a producte ecològic.

 

El mateix 2009 amb la Rossa certifiquem la nostra cervesa com a Cervesa Ecològica amb el segell del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) obligatori a Catalunya per a certificar un aliment com a ecològic. Podreu sempre distingir una cervesa ecològica perquè a l’ampolla tindrà el segell del a CCPAE que veieu a continuació.

 

Onze anys després, seguim lluitant seguint els mateixos principis que marquen la nostra raó de ser, respecte pel producte, respecte pel nostre client i respecte pel medi ambient. Seguirem treballant per a transmetre el valor de la Cervesa Artesana Ecològica. 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *